Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2012 19:34
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συμμετοχή στο πρωτάθλημα χωρίς αδειοδότηση

Πρωτοφανή πράγματα αποφασίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, όπου την επόμενη αγωνιστική περίοδο όποια ομάδα ΔΕΝ θα πάρει αδειοδότηση, θα συμμετέχει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο πρωτάθλημα (δεν θα υποβιβάζεται, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα), δεν θα μπορεί όμως να κάνει μεταγραφές, ούτε να ανανεώνει συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Δηλαδή ουσιαστικά δεν θα έχουν παίκτες αυτές οι ομάδες που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στη κατηγορία, αφού θα απαρτίζονται με παίκτες από τις Κ-17 και Κ-20 ή τις ακαδημίες και ως εκ τούτου θα είναι οι πρώτες υποψήφιες για υποβιβασμό.

Αυτό μπορεί να είναι προς όφελος των ομάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ωστόσο μειώνει την ανταγωνιστικότητα που θα έχει το νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το contra.gr:

Για μία ακόμη φορά η Super League... ανακαλύπτει πρωτοποριακούς κανονισμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, στο ΔΣ της διοργάνωτριας αρχής αποφασίστηκε πως οι ομάδες που δεν θα εξασφαλίζουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα -και δεν θα υποβιβάζονται- αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές ή να ανανεώνουν συμβόλαια ποδοσφαιριστών τους. Επίσης, θα παρακρατείται από την ομάδα το 20% των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για οφειλές προς ποδοσφαιριστές.

Αυτό θα ισχύει για ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα θα προωθεί παίκτες από τις ακαδημίες της έως και 22 ετών. Τα κριτήρια αδειοδότησης παραμένουν το ίδιο αυστηρά με αυτά της UEFA, αλλά ουσιαστικά υπάρχει διαφορά στις κυρώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως αντίθετες με αυτήν την απόφαση ήταν οι ΠΑΕ Παναιτωλικός και Ξάνθη.

Παίζουν πλέι οφ και οι... τιμωρημένοι

Οσον αφορά στη συμμετοχή στα πλέι οφ των ομάδων που πιθανόν να τιμωρηθούν από την UEFA (αυτό τον κίνδυνο διατρέχουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός), αυτή θα γίνεται κανονικά. Οπερ σημαίνει πως αν, για παράδειγμα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τιμωρηθούν τον Μάρτιο ένα χρόνο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στα πλέι οφ και αν κατακτήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο τότε θα μπορούν να εκτίσουν την τιμωρία τους.

Εδώ, όμως, υπάρχει μία σημαντική σημείωση. Αν τον Ιούνιο, στην τελευταία φάση αδειοδότησης της UEFA, οι ομάδες δεν τιμωρηθούν και εξασφαλίσουν άδεια, τότε θα αγωνιστούν κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση τη θέση τους θα καταλάβουν οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ακόμα κι αν δεν θα έχουν συμμετάσχει στα πλέι-οφ

 Πηγή: contra.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2012 00:10

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή