Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 19:00
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή σκηνικού στον ΠΑΣ!

Την 1η Ιανουαρίου ξεκινά και επίσημα η μεταγραφική περίοδος με τον ΠΑΣ να είναι υποχρεωμένος να κάνει τουλάχιστον τρεις- τέσσερις καλές κινήσεις για να καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ του.

Κι επειδή «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» ο κόσμος του ΠΑΣ επιθυμεί κινήσεις ουσίας που δεν θα αποτελούν δεύτερες και τρίτες λύσεις για τους άλλους. Κι εξηγούμαι! Ο Γενάρης δεν είναι εποχή για πειράματα ούτε μπορείς να βρεις εύκολα κάτι εξαιρετικό. Εποχή για καλά μπαλώματα και φτιασιδώματα είναι ο χειμώνας. Τώρα ψωνίζεις αυτό που σου λείπει και το καλοκαίρι πας για… καινούργιο κοστουμάκι από τη βιτρίνα που θα το πληρώσεις κάτι παραπάνω για να κάνεις τη διαφορά.

Τον Γενάρη είναι επιτακτική ανάγκη να βρεις παίκτες που θα αποδώσουν και θα προσαρμοστούν άμεσα. Παίκτες που θα έχουν το «ειδικό βάρος» να φορέσουν τη φανέλα και το έχουν αποδείξει. Και τέτοιους παίκτες χρειάζονται οι ομάδες που έχουν στόχους, έστω κι αν δεν είναι τα καλύτερα παιδιά. Για μπάλα μιλάμε, άλλωστε, όχι για… παρθεναγωγείο.

Στον ΠΑΣ, αυτός ο Γενάρης μπορεί να –και κατά πάσα πιθανότητα θα- σημάνει την πρώτη οριστικά χαμένη χρονιά της διοίκησης Χριστοβασίλη που, στην πράξη, μοιάζει να αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα τα οποία η θεωρία δεν είχε περιλάβει καν.

Στον ΠΑΣ είναι νομίζω σαφές σε κάθε ψύχραιμο παρατηρητή ότι δεν υπάρχει σκέψη και μέθοδος δράσης (με τον Χριστοβασίλη στη μέση να προσπαθεί να εξισορροπήσει καταστάσεις), σοβαρό έλλειμμα επικοινωνίας και ακόμη σοβαρότερο πρόβλημα ευθυγράμμισης της τελικής συνιστώσας με τον τρόπο σκέψης του «μέσου» φίλου της ομάδας.

Αν και, στην πράξη, ο ΠΑΣ απολαμβάνει οικονομικής ευμάρειας, η ομάδα βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού χωρίς άμεση, ορατά βιώσιμη λύση για το γήπεδό του (οι εξαγγελίες για νέο γήπεδο στον Κατσικά πήγαν περίπατο), με ΟΛΑ τα θεμελιώδη στοιχεία του υπό μικρή ή μεγάλη αμφισβήτηση, χωρίς μεταγραφικό σχεδιασμό, χωρίς πειστική και συνεπή «εξωτερική πολιτική» απέναντι στους αντιπάλους και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, χωρίς φανερό τρόπο να καβαλήσει καν (πόσο μάλλον να ενισχύσει) τον ενθουσιασμό που προκάλεσε τον Ιούνιο του 2008 η αλλαγή σκηνικού και οι προσδοκίες που γέννησε εκείνη η αλλαγή.

Ναι. Θεωρητικά όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θεωρητικά όμως, αν η κβαντική φυσική δε λέει ψέματα, και το να δει κάποιος τα κομμάτια ενός σπασμένου φλιτζανιού να σηκώνονται ως δια μαγείας από το έδαφος για να το ξανασχηματίσουν ατόφιο δεν είναι αδύνατο. Είναι, ωστόσο, στατιστικά απίθανο. Ας περιμένουμε λοιπόν....

Ν. ΣΚΟΥΜΠΟΣ (αναδημοσίευση από Αθλητική Γνώμη)


Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011 19:08

Σχετικά άρθρα (ανά ετικέτα)

επιστροφή στην κορυφή