Πρόκριση-θρίλερ για Ατλέτικο

03.05.2016 Αναγνώστηκε 1439 φορές

Ύστερα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι στην "Αλιάντς Αρένα" η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση στον τελικό κόντρα στην Μπάγερν παρά την νίκη των Βαυαρών με 2-1 ή μια από τις πιο γλυκές ήττες της ισπανικής ομάδας.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό με την Μπάγερν να προηγείται στο ημίωρο, να χάνει πέναλτι τρία λεπτά αργότερα, ενώ στην επανάληψη οι Μαδριλένοι ισοφάρισαν σε 1-1, δέχτηκαν το 2-1, έχασαν και εκείνοι πέναλτι για να αντέξουν τελικώς στην αναμενόμενη πίεση των Γερμανών και να πανηγυρίσουν την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκαν οι διαθέσεις των παικτών του Γκουαρδιόλα καθώς μπήκαν δυνατά με στόχο το γρήγορο γκολ που θα ισοφάριζε και το σκορ του πρώτου αγώνα και προσπαθούσαν για να σκοράρουν δίχως την μεγάλη φάση μέχρι το 30' όταν κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Τσάμπι Αλόνσο που με την βοήθεια του Χιμένες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης υπέπεσε σε πέναλτι στην μονομαχία με τον Χάβι Μαρτίνεθ με τον διαιτητή Τσακίρ να δείχνει κατευθείαν την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίλερ με τον Ομπλάκ να πέφτει σωστά στην δεξιά γωνία του και να νικάει τον Γερμανό άσο των γηπεδούχων με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η κίνηση του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν να βγάλει τον αρνητικό Φερνάντες περνώντας στην θέση του τον Καράσκο μια κίνηση που άλλαξε όλο το παιχνίδι και έκανε επιθετική την Ατλέτικο που έψαχνε το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ.

Πράγματι αυτό ήρθε στο 54' όταν ο Τόρες συνδυάστηκε άψογα με τον Γκριζμάν και ο Γάλλος απέναντι από τον Νόιερ πλάσαρε σωστά για το 1-1 που έδινε στην ομάδα του Σιμεόνε το προβάδισμα για την πρόκριση. Όπως ήταν φυσικό η Μπάγερν, που έψαχνε δυο τέρματα, θα πίεζε ακόμα περισσότερο την ισπανική ομάδα και στο 74' έγινε το 2-1 όταν ο ο Βιδάλ με παλικαρίσια κεφαλιά βρήκε τον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός φορ επίσης με κεφαλιά να δίνει προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

Και αν η Μπάγερν πίεζε στο 1-1 τώρα αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεση της δίνοντας όμως την δυνατότητα για αντεπιθέσεις στην Ατλέτικο που έψαξε και εκείνη το 2-2 που θα έστελνε στα τάρταρα την γερμανική ομάδα.

Σε μία από τις αντεπιθέσεις της κέρδισε πέναλτι που όμως δεν ήταν καθώς υπάρχει παράβαση του Μαρτίνεθ απέναντι στον Τόρες αλλά εκτός περιοχής με τον Τούρκο ρέφερι να δείχνει για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση την άσπρη βούλα. Όμως ο Τόρες ήταν μοιραίος καθώς νικήθηκε από τον Νόιερ που κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-2 όλοι οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Ομπλάκ και με νύχια και με δόντια κρατούσαν την πρόκριση την οποία και πήραν και πλέον ο στόχος τους είναι η πολυπόθητη κούπα στον μεγάλο τελικό.

Μπάγερν Μονάχου (Πέπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι, Ντάγκλας Κόστα (73' Κίνγκσλεϊ Κόμαν), Τσάμπι Αλόνσο, Μπόατενγκ, Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντεθ (46' Φερέιρα-Καράσκο), Κόκε (90' Σάβιτς), Σαούλ, Γκριζμάν (82' Τόμας), Τόρες.

Σχολιασμος