Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από τον ΠΑΣ Γιάννινα

04.05.2024 Αναγνώστηκε 15452 φορές #ΠΑΣ Γιάννινα

Μπορεί να εκκρεμεί ακόμα το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τον Βόλο στο Ζωσιμάδες, ωστόσο το μυαλό όλων στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην επόμενη ημέρα μετά τον υποβιβασμό που θα τον βρει στην Super League 2, αλλά και το ποιοι ποδοσφαιριστές θα φύγουν, ποιοι θα μείνουν και σε ποιους θα μπει πωλητήριο ενόψει της νέας σεζόν. 

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από τον ΠΑΣ Γιάννινα
Γιωτίτσας
Νίκος Γιωτίτσας

Στα αχαρτογράφητα νερά της Super League 2 θα πλεύσει και πάλι μετά από τέσσερα χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τη γιαννιώτικη ομάδα να σχεδιάζει το μέλλον της στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκεί που θα αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν.

Οι τίτλοι του τέλους μιας αποτυχημένης σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα θα πέσουν στις 11 Μαΐου με την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο στο Ζωσιμάδες. Το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τους Βολιώτες είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και ο ΠΑΣ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα τερματίσει τελευταίος. Το ζητούμενο πλέον για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι η επόμενη μέρα όπου επικρατεί αβεβαιότητα σε κάθε επίπεδο. 

Επί τάπητος ο σχεδιασμός…

Παρόλο που οι αδερφοί Χριστοβασίλη έχουν εκφράσει από τις 2 Απριλίου την πρόθεσή τους να παραχωρήσουν τον ΠΑΣ σε όποιον τους τον ζητήσει και θα διευκολύνουν την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, προς το παρόν δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη. Επομένως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν στη SL 2. Εξάλλου, μετά την παραίτηση του Μιχάλη Γρηγορίου από τον πάγκο του ΠΑΣ, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι υπηρεσιακός θα είναι ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος και πως ξεκίνησε η αναζήτηση του νέου προπονητή. 

Ανεξάρτητα, πάντως με το ποιος θα είναι στη τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ την επόμενη σεζόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με την χρονιά που ολοκληρώνεται το επόμενο Σάββατο. Στις συζητήσεις που θα γίνουν θα φανεί ποιοι παίκτες θα θελήσουν να αγωνιστούν ή όχι στη χαμηλότερη κατηγορία.

Κάποιοι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον ΠΑΣ, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι από αυτούς όπως ο Σόρια που δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τον ΠΑΣ. Πάντως, αρκετά κεφάλαια αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά και άλλα θα διαμορφωθούν από τις πιθανές διαφοροποιήσεις συνθηκών μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτοί που φεύγουν…

Όπως προαναφέρθηκε, το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνίζεται από την νέα αγωνιστική περίοδο στη Super League 2 αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά τους παίκτες που θα παραμείνουν στο ρόστερ ή θα επιθυμήσουν να αποχωρήσουν για να αγωνιστούν σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα ή στο εξωτερικό. Άλλωστε υπάρχουν και συμβόλαια δυσβάσταχτα για ομάδα δεύτερης κατηγορίας και πολλοί παίκτες δεν θα δεχτούν αναπροσαρμογή αποδοχών. Στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται ήδη οι Μπάλαν και Γκάρο αλλά και ο Ντεμίρ που επέστρεψε στη Τουρκία, ενώ ολοκληρώνονται και οι δανεισμοί του αριστερού μπακ Μάριου Τσαούση και του μεσοεπιθετικού Παναγιώτη Τζίμα από τον ΠΑΟΚ.

Παρελθόν από τον ΠΑΣ αναμένεται να αποτελέσουν ο τερματοφύλακας Νάγκι, ο κεντρικός αμυντικός Σομποτσίνσκι ο οποίος θα ανανέωνε το συμβόλαιο αν παρέμενε η ομάδα στην κατηγορία, ο Ροζάλες, ο Ολλανδός αμυντικός χαφ Ντάαν Ριένστρα και ο άτυχος Οσέι Τούτου που είναι δανεικός από τη Μπόχουμ. Τη φανέλα με τον ταύρο στο στήθος δεν φαίνεται πως θα φορά του χρόνου ο Γιώργος Παμλίδης του οποίου το συμβόλαιο λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν υπάρχει πρόθεση να του γίνει πρόταση ανανέωσης.

Πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα με τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο, όπως οι Καραχάλιος μέχρι το 2027, αλλά και οι Παντελάκης - Ροσέρο μέχρι το 2025 οι οποίοι για  να αποχωρήσουν θα πρέπει να φέρουν πρόταση από κάποια ομάδα.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η παραμονή ή μη του Ροντρίγκο Εραμούσπε στο κυανολευκο ρόστερ και τη νέα σεζόν, ένας παίκτης που έχει δεθεί με την ομάδα και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και στη χαμηλότερη κατηγορία. 

Τέλος, ο Τζίνο έχει συμβόλαιο μέχρι τις 31/12/2024 και για να μείνει ελεύθερος από το καλοκαίρι θα πρέπει να συμφωνήσει κι ο ίδιος. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει μια συζήτηση με τη διοίκηση προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να μείνει ελεύθερος από το καλοκαίρι.

Αυτοί που μένουν…

Από το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα αγωνιστούν με την ομάδα της Ηπείρου στο πρωτάθλημα της SL 2. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισπανός αρχηγός Πέδρο Κόντε έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στον ΠΑΣ και υπάρχει και από την άλλη πλευρά θετική οπτική από τη διοίκηση να μείνει. Οι συζυτήσεις είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο καθώς προέχουν οι διοικητικές εξελίξεις, αλλά το πιθανότερο είναι να μείνει ο Ισπανός στα Γιάννενα, καθώς είναι ο φυσικής ηγέτης και η σημαία της ομάδας

Θέση στο κυανόλευκο ρόστερ θα έχει και ο Γάλλος επιθετικός Λεό που έχει αγωνιστεί ξανά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα που το συμβόλαιό του λήγει το 2025. Επίσης, υπολογίζονται ενόψει της νέας σεζόν ο Αιγιώτης πορτιέρο Βασίλης Αθανασίου αλλά και ο στόπερ Γεράσιμος Μπακαδήμας που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2025. Όσο για τον Πανάγου το συμβόλαιό του λήγει σε ένα χρόνο, οπότε ο ακραίος αμυντικός θα συνεχίσει στον ΠΑΣ και τη νέα σεζόν.

Οι υπόλοιποι Σούλης, Βρακάς, Ναούμης, Κύρκος, Μίνα έχουν δύο και τρία χρόνια συμβόλαιο, ενώ υπενθυμίζεται πως στο τέλος της σεζον στη Super league 2 ολοκληρώνονται οι δανεισμοί του Λώλη και Τσίρη στον Γιούχτα αλλά και του Κλέιμαν στα Χανιά. Πάντως με τον Ισραηλινό πορτιέρο το πιθανότερο είναι να γίνουν συζητήσεις για λύση του συμβολαίου...

 

Σχολιασμος